Stimați colegi!

În atenția membrilor organizației noastre, respective viitorilor polițiști care își doresc să se alăture organizației noastre!

Domnul Bogdan Bănică, președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România Decus, a fost ales în funcția de Președinte al Comisiei Paritare la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, urmare a ședinței din data de 20 mai 2021 care a avut loc la Ministerului Afacerilor Interne, fapt care ne responsabilizează și mai mult să identificăm soluții în vederea asigurării unui climat de muncă corespunzător desfășurării serviciului polițienesc, de înaltă calitate, pentru cetățean cât și pentru polițiști.

Menționăm că Sindicatul Național al Polițiștilor din România Decus, a fost printre primele formațiuni sindicale ale polițiștilor, care a avut onoarea să se întâlnească cu actualul ministru de interne – domnul Lucian Bode, ocazie cu care au fost dezbătute principalele obiective orgnizaționale, care să vină în sprijinul cetățeanului dar și a polițiștilor.

Pentru o bună informare, ne rezervăm dreptul de a reitera următoarele:

Comisia Paritară are ca atribuții principale propunerea măsurilor de îmbunătățire a activității lucrătorilor Ministerului Afacerilor Interne, în conformitate cu Hotărârea numărul 1086 din 25 octombrie 2001, privind organizarea și funcționarea comisiilor paritare, entitate care urmărește punerea în practică, conform Art. 8(1) participarea acesteia la stabilirea măsurilor privind condiţiile de muncă, sănătatea şi securitatea muncii funcţionarilor publici în timpul exercitării atribuţiilor lor. În acest sens formulează propuneri care privesc:

1. organizarea eficientă a timpului de muncă al funcţionarilor publici;
  2. formarea profesională a funcţionarilor publici;
  3. măsuri de protecţie a muncii.

Comisia Paritară participă la stabilirea măsurilor care privesc buna funcţionare a autorităţii sau instituţiei publice în care se organizează. În acest sens propune măsuri concrete de eficientizare a activităţii autorităţii sau instituţiei publice. Această comisie, îşi dă avizul în toate problemele de natura celor prevăzute la art. 8, precum şi în orice alte situaţii, la solicitarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice.

Alegerea și validarea în această funcție a domnul Bogdan Bănică, președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România Decus, ne onorează, dar în același timp atrage responsabilizarea organizației noastre, de a identifica în continuare căile dialogului social de care să beneficieze polițiștii din România.

Deosebit respect!

Categorii: Comunicate

0 comentarii

Inregistreaza-te pentru a beneficia de avantajele statutului de membru.

Inregistrare